Welkom bij Orthopedisch Centrum voor Paarden Buitenzorg

06-50292092

Ons team

Robrecht Vanhoutte DVM

Eigenaar, Erkend Paardenarts


Robrecht is in 2002 afgestudeerd als paardenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde te Gent. Na een tijd in loondienst als dierenarts, met aandachtsgebied Neonatologie en de ambulante kliniek, heeft hij in 2010 samen met Jan Nas Paardenkliniek Buitenzorg verder uitgebouwd. Sinds juli 2015 is Robrecht de eigenaar van Paardenkliniek Buitenzorg. Robrecht heeft zich gespecialiseerd in gynaecologie en orthopedie en is lid van ISELP; een groep paardenartsen die zich toeleggen op orthopedische problemen bij paarden. De medische beeldvorming en de diagnostiek, om daarna de juiste therapie te kunnen inzetten zijn voor Robrecht het ultieme doel. Interactie met mens en dier en een realistische benadering in de behandeling van uw paard staan bij Robrecht voorop. In het dekseizoen is hij verantwoordelijk voor de begeleiding van fokmerries bij Hengstenhouderij Gebroeders van Manen te Ede.

Loes Spanjaards

Paraveterinair / Ambulant laser technician


Na jaren op diverse spring- en dressuurstallen werkzaam te zijn geweest, heeft Loes zich in 2017 om laten scholen tot paraveterinair. Ze houdt van de afwisseling, de omgang met de paarden en het contact met de eigenaren. Persoonlijke aandacht en de zorg voor mens en dier staan centraal. Loes is de rechterhand van Robrecht bij alle voorkomende onderzoeken en keuringen van paarden. Ze heeft zich gespecialiseerd in de laboratorium onderzoeken en behandelingen met de laser. Loes is de ambulant laser technician van de kliniek en heeft hier al bijzonder mooie resultaten mee weten te behalen op diverse blessures en wonden. Deze succesverhalen motiveren Loes om met veel plezier haar werk uit te oefenen. Naast haar werk heeft ze thuis een beestenboel van honden, katten, konijnen en cavia’s en geniet ze van haar paarden.

Jan-Wllem Gerritsen

Gediplomeerd hoefsmid


Jan-Willem Gerritsen is inmiddels zo'n 23 jaar hoefsmid, wat naast zijn vak ook zijn passie is. Balans in de voet en eventueel beslag is essentieel voor een goed functionerend paard. Als we ons bedenken dat het hoefbeen hangt in de hoornschoen, en daarmee feitelijk het hele skelet van het paard. Besef je ook wat voor enorme invloed het hoefbeslag heeft op het functioneren. Naast een netwerk van professionals waar hij onderweg mee werkt is Paardenkliniek Buitenzorg zijn thuisbasis. Samen met Robrecht en Erik-Jan streven hij er elke dag naar om het optimale resultaat te behalen. Bij zijn werkzaamheden maakt Jan-Willem regelmatig gebruik van cutting-edge technology zoals Hoof-Beat en Metron.

Erik-Jan van der Eijck

Fysiotherapeut/chiropractor


Erik-Jan van der Eijk is humaan fysio- manueeltherapeut en fysiotherapeut en chiropractor (FES) voor paarden. Het blijft de mooiste combinatie in zijn werk om iets te kunnen betekenen voor zowel ruiter als paard. Het kijken naar de hele combinatie geeft hele zinvolle informatie! De behandelingen én trainingen hebben een mooier effect als we beide belichten en later ook de doorvertaling kunnen maken naar de trainingen. Contact met de instructeur en samenwerken met verschillende disciplines vind ik belangrijk. Het zorgt voor een completere kijk met verbeterde behandelresultaten. Met de samenwerking met Robrecht & Jan-Willem streven we naar optimale resultaten!!