Welkom bij Orthopedisch Centrum voor Paarden Buitenzorg

06-50292092

Orthopedie.


Voor uitgebreide kreupelheidsonderzoeken kunt u bij ons op de praktijk terecht voor een poliklinisch consult.


U komt met uw paard naar de kliniek waar we de kreupelheid gaan inventariseren. Meestal starten we met de anamnese, via een uitgebreid vraaggesprek proberen we zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over het ontstaan en verloop van de kreupelheid.
Tijdens het zogenaamde statische onderzoek wordt het paard bekeken in stilstand. Dit kan soms al nuttige informatie opleveren. Daarna begint het dynamische onderzoek, het paard wordt in beweging bekeken. Dit gebeurt volgens een vastgesteld standaard protocol. Op deze zorgvuldige manier geen dingen over het hoofd gezien.
De patiënt wordt zowel op harde als op zachte bodem in stap, draf en galop bekeken. Dit wordt aangevuld met buigproeven en diagnostische anesthesiën. Zo proberen we de locatie van de blessure te bepalen.
Nadat dit is gebeurd wordt de regio van het been, of rug, in beeld gebracht middels röntgenfoto's en echografie.
Op deze manier is het meestal mogelijk om de blessure te lokaliseren, goed in beeld te brengen en de ernst van het probleem vast te stellen. We kunnen een gerichte therapie voorstellen en u, als eigenaar, het beste informeren over de prognose van uw paard.