Welkom bij Orthopedisch Centrum voor Paarden Buitenzorg

06-50292092

Lasertherapie.


Lasers worden al meerdere jaren met positieve resultaten in de paardengeneeskunde gebruikt.


Het effect van deze behandeling wordt verkregen doordat het laserlicht in het lichaam de cellen aanzet tot beter en sneller herstel, het verminderen van de vorming van littekenweefsel, een anti-oedemateus effect (afnemen van zwelling), een ontstekingsremmend effect en een pijnstillend effect.
Doordat de laser ook een temperatuursstijging in het behandelde deel van het lichaam veroorzaakt, wordt de doorbloeding gestimuleerd en dit veroorzaakt ook weer een beter herstel van de blessure.


Lasertherapie kan gebruikt worden voor de behandeling van een groot scala van aandoeningen, denk daarbij aan:


 • peesblessures
 • aanhechtingsproblemen van pezen
 • gewrichtsbandletsels
 • ontstekingen van gewrichtskapsels
 • hoefkatrol
 • rugproblemen
 • wondbehandelingen
 • bepaalde botbreuken, bijvoorbeeld griffelbeen- en straalbeenfracturen
 • enz...

Wij beschikken over een klasse IV, high level laser van ASA Veterinaryde MLS Laser Mphi Equine Orange.

Dit toestel beschikt over een aantal unieke eigenschappen waardoor het, in tegenstelling tot sommige andere klasse IV therapeutische lasers, volledig veilig in te zetten is zonder negatieve effecten op het behandelde weefsel en de structuren eromheen.
Door het gebruiken van verschillende frequenties voor het blootstellen van de verschillende types weefsel kunnen we gericht het beschadigde weefsel behandelen. Door het combineren van programma's kunnen we binnen een sessie meerdere weefseltypes behandelen (bij een aanhechtingsprobleem van de tussenpees kunnen we dus in een sessie zowel de pees als de aanhechting in het bot aanpakken).

Laserbehandelingen kunnen zowel intern (uw paard verblijft op de kliniek) als poliklinisch gebeuren (u komt voor elke behandeling naar de kliniek). In de meeste gevallen is de behandeling ook bij u thuis mogelijk. De duur van een laserbehandeling is afhankelijk van de aard van de blessure die behandeld wordt. Hieronder een aantal voorbeelden.


 • Acute blessures worden gedurende twee tot vier weken 2 tot 3 keer per week behandeld, daarna 1 keer per week gedurende drie weken
 • Chronische problemen worden in principe 1 keer per week behandeld gedurende drie tot zes weken.
 • Bij sommige chronische blessures kan laser gecombineerd worden met shockwave. De blessure wordt dan eerst een tweetal keer behandeld met schokgolven om het effect van de laserbehandeling op de blessure te verbeteren.


Via onderstaande links kunt u op de site van ASAVeterinary een aantal 'clinical cases' van de MLS Mphi Equine bekijken.


Kosten per behandeling variƫren tussen de 45 euro, voor een poliklinische behandeling bij ons op de kliniek, tot 80 euro bij u thuis, afhankelijk van de af te leggen afstand vanaf Bemmel. Het aantal behandelingen is uiteraard afhankelijk van de blessure en de ernst daarvan. Wij gaan meestal uit van 10 tot 20 behandelingen.


Heeft u, na het lezen van deze pagina, nog meer vragen over de behandeling, en of deze geschikt is voor uw paard, aarzel vooral niet contact met ons op te nemen.